tiistai 10. syyskuuta 2013

Uusi semesteri ja uudet kujeet

http://www.maggiacomoblog.com/wp-content/uploads/2012/09/iStock_000002114287XSmall.jpg

Onpaha vierähtänyt hieman aikaa viime kirjoituksesta. No nyt ollaan takaisin sorvin ääressä ja koitetaan tätäkin päivitellä hieman useammin kuin 3kk välein :)

Kesä meni ja Suomessa oli kiva olla. Mun mielestä sen enempää kesästä ei tarvitse kertoa. Eli aloitetaan siitä mikä on ainakin itselleni mielenkiintoista eli opiskelusta.



Se on nyt sit viimein edessä ja mikä se on? Siis 3 semesteren ja 2 vuoden opiskelu täällä koulussa. Tätä kutsutaan nimityksellä (hell year, no-life year) jne... Kaiken mukaan tämä pitäisi olla pahin ja eniten aikaa vievin semesteri. Mistä tälläinen ajatus sitten johtuu.. Tässä voi olla taustalla se, että libialaaba aineet ovat jääneet sivummalle ja "tärkeämmät" ja ainakin oleellisemmat aineet alkavat. Näillä aineilla tarkoitan mikrobilsaa, fysiologiaa ja lääketieteen genetiikkaa. Silti tässä jaksossa on kaikkea lisäkivaa tarjolla, kuten anatomian, histologian ja genetiikan final examit :)

Pari viikkoa takana päin ja pärstä on vielä joten kuten selvinpäin, eli ainakin ekat kaks viikkoa on ollut totuttelua jälleen opiskeluelämään. Meillä on tällä hetkellä luennoilla käyty lävitse geneettisiä tauteja ja niiden esiintyvyyksiä euroopassa, mikrobilsan osalta kerrottu mitä on mikrobiologia ja mikä sen tavoite on ja itseasissa fysiokin menee samalla tavalla, eli mitä fysio on ja miksi se on meille tärkeä.


http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/helmi/5perjantai/mystiikkka/kuolema/888204.jpg

Mun mielestä tässä on nähtävissä valoa tunnelin päässä ja nyt on viimein alkanut mielenkiintoinen vaihe opiskeluissa ja innolla odotan ensimmäisiä pikkutenttejä. Niitä onkin tulossa sopivasti heti seuraavalla viikolla ainakin genetiikassa, anatomiassa (korva+silmä ja vähä ylähengitysteitä) ja todennäköisesti histologiassa :)

No tässä näin pikainen sepustus/raapustus täällä Latviassa olosta. Hengissä ollaan ja koitetaan hengissä pysyä. Loppuun pakko pistää hauska biisi (suomalaisille), mutta muuten karu video loppuun.


Kappaleesta suuri kiitos Suskille, joka osviitti meidät tähän kauniiseen kappaleeseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti